Dartborden ophangen aan een muur

Dartborden ophangen aan een muur

Voordat je je dartbord ophangt, moet je de regels controleren om er zeker van te zijn dat het veilig is om te spelen. Als je niet genoeg ruimte hebt voor een dartbord, hang je het aan de muur. Het midden van de roos moet 5ft 8 inch in diameter zijn en de middelste schroef moet goed in de U-vormige gleuf passen. U moet er ook voor zorgen dat de montagebeugel niet te los zit, zodat deze niet verschuift.

dartbord ophangen

Om een dartbord op te hangen, moet je de ruimte op de muur meten en de hoogte en afstand tussen het bord en de roos bepalen Dartshopleiden.nl dartbord ophangen zonder boren. De hoogte moet 1,73 m zijn van de vloer tot de roos. De afstand tussen het bord en de muur moet 2,37 m zijn voor softtip darts en 2,44 m voor steeltip darts. U kunt een meetlint gebruiken om de werplijn te markeren. Als je geen ruimte hebt om een dartbord aan de muur te plaatsen, kun je er een triplexbord tegenaan zetten en het dartbord eraan hangen.

Om een dartbord aan een muur te hangen, kun je zelfborende muurankers gebruiken. Deze ankers kunnen eenvoudig op gipsplaat worden gehangen zonder dat een elektrische boor nodig is. Daarnaast kun je ook nog een extra set extra's aanschaffen als je die nodig hebt. Het formaat en het draagvermogen van de muurbevestiging moeten voldoende zijn voor het gewicht van het bord. Links of rechts van het scorebord kun je een dartbord ophangen zodat je het gemakkelijk kunt bekijken.

Klik door naar de website: https://dartshopleiden.nl/