Een korte geschiedenis van restaurants

restaurant

Een korte geschiedenis van restaurants

Een restaurant (Churros, in het Spaans) is een overdekte eetgelegenheid die zich gewoonlijk op de begane grond van een commercieel gebouw of een openbaar gebouw bevindt dat wordt gebruikt voor openbare diners. Typisch, een restaurant (Spaans: [ruˈt͡rju˙t], ook wel een casa [maˈs] of een café [ma˘t͡rju˙t] of een café [ruˈt͡rk˙m]) is een overdekte eetgelegenheid waar men kan eten een breed scala aan gerechten bereid door chef-koks en obers. Het woord is Frans voor restaurant of "warme kamer". Er zijn ook bistro's of tafels buiten op de binnenplaats of patio van een hotel.

Veel restaurants zijn ketens; sommige zijn kleine moeder- en popoperaties die door twee of drie personen worden gerund. Andere grote restaurants hebben meerdere locaties en hebben honderden werknemers in dienst restaurant cadzand. Het restaurantbedrijf lijkt veel op elk ander bedrijf: als je geen klanten hebt, verlies je geld. In de Verenigde Staten meldt ongeveer de helft van alle Amerikaanse restauranteigenaren dat het slecht gaat met hun financiële administratie. Dit komt deels doordat velen van hen illegale immigranten gebruiken als afwasser en als kok. Veel meer maken gebruik van werknemers die lage lonen ontvangen, en de eigenaren krijgen slechts minimale belastingvoordelen.

Er zijn veel uitstekende, traditionele restaurants die elke dag geopend zijn. Maar dan zijn er ook nog restaurantketens, die allemaal goede restaurants lijken te zijn. Het is soms moeilijk om het verschil te zien tussen een goed en een slecht restaurant. U kunt vaak echt goede maaltijden vinden tegen zeer goedkope prijzen. Maar het is moeilijk te zeggen of de porties te klein zijn of dat het restaurantmanagement je probeert op te lichten. Dat is de reden waarom veel mensen er tegenwoordig voor kiezen om uit eten te gaan in plaats van in restaurants te eten.

Meer info over dit artikel: https://www.vuemercadzand.nl/